İznik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
İznik Ziraat Odası > Haberler > Bölgenin En Modern Laboratuarı İznik Çiftçisinin Hizmetinde

Bölgenin En Modern Laboratuarı İznik Çiftçisinin Hizmetinde

 Odamız bünyesinde Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), İznik Ova Köyleri Sulama Birliği ve İznik Merkez Sulama Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile İznik'e kazandırılan toprak tahlil Laboratuarı hizmete girdi.

Ekim ayından beri deneme çalışmaları devam eden Laboratuarda şu ana kadar yaklaşık 320 adet toprak tahlili yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Göl Sokak'ta bulunan kendi binasında hizmet verdiklerini, Laboratuarda daimi olarak iki adet ziraat mühendisinin aktif olarak görev yaptığını ayrıca 23 yıllık deneyime sahip danışman bir ziraat mühendisinden gerektiğinde destek alarak hizmet verdiklerini ifade etti.

Başkan Mutlu ayrıca" Tarım Bakanlığı Akreditasyonu için de gerekli çalışmalar başlatılmış olup tamamlandığında çiftçilerimizin yaptırdıkları tahliller için destekleme almaları da sağlanmış olacaktır. Kamu ve Özel Laboratuarlar arasında Bölgede özellikle Bursa’da benzeri olmayan bir laboratuar kurulmuş olup, toprak ve yaprak örneklerinde ki tüm element tahlillerinin en hassas değerlerle ölçülebildiği (ICP-OES) bir merkez olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Çiftçilerimiz için içinde bulunduğumuz Ocak ve Şubat ayları toprak tahlili için en uygun aylar olup laboratuarımız İznik ve çevresindeki çiftçimizin hizmetindedir”. diye konuştu.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yılda tamamlanan bu projenin toplam maliyeti 355.000 Türk Lirası olup maliyetinin %72,61’i BEBKA, %8,31’i İznik Ziraat Odası, %7,82’si İznik Ova Köyleri Sulama Birliği, %6,34’ü İznik Merkez Sulama Birliği ve %4,92’si Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanmıştı.