İznik Ziraat Odası

ZOBİS
İznik Ziraat Odası > Haberler > Çifcilerimize “Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuarı” Kazandırdık

Çifcilerimize “Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuarı” Kazandırdık

Kısa adı (BEBKA) olan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının 2011 Mali Destek Programı sonuçları açıklandı. İznik Ziraat Odasının önderliğinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Merkez Sulama Birliği, Ova Köyleri Sulama Birliği ile birlikte başvurduğu “Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuarı” Projesi kabul edildi. 160 proje arasından kabul edilen 29 proje arasına girmeyi başaran proje ile İznik Çiftçisinin uzun zamandır eksikliğini yaşadığı Tahlil Laboratuarı sıkıntısı bu şekilde aşılmış olacak.
  Proje ile ilgili olarak İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu başkanlığında yapılan açıklamasında Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Hasan Aydemir, Merkez Sulama Birliği Başkanı İsmail Şen hazır bulundu.
Yapılan açıklamada;
  “400 Bin TL bütçeli bu Proje İle İznik Ziraat Odası bünyesinde, İznik çiftçisinin çok ihtiyaç duyduğu ‘Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuarı’ sayesinde İznik’te toprak verimi, zararlılarla mücadele gibi alanlarda büyük ilerleme sağlanmış olacak. Gereksiz ve aşırı ilaç kullanımının önüne geçilecek. Ürün verimi artacak. İznik çiftçisi daha az masrafla daha çok kazanacak. İznik’te ve civar ilçelerde kayıtlı onbinlerce çiftçi başka yerlerde, pahalı ve niteliksiz analiz yaptırmak zorunda kalmayacak.” denildi.
  Ayrıca Proje süresinin altı ay olduğu, 400.000 TL bütçeli projede BEBKA’nın katkısı 290.000 TL, Ortak kurumlarının katkısının ise 110.000 TL olarak belirlendi.